Зеленський: Уся харківська операція РФ зводиться до намагання послабити сили України

Зеленський: Уся харківська операція РФ зводиться до намагання послабити сили України

Відео
Укрінформ
Уся харківська операція росіян зводиться до намагання послабити сили Української держави загалом і до спроби зміцнити свою пропаганду.

Про це у зверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

«Доповів головнокомандувач щодо ситуації на фронті. Харківські напрямки. Вовчанськ, Липці, Куп’янськ. Ми стримуємо російський тиск. Дякую кожній бригаді, кожному підрозділу. Незмінна увага - донецьким напрямкам, передусім - Покровському. Там зараз найбільш жорстко, найбільша кількість боїв. Фактично вся харківська операція окупанта зводиться до намагання послабити наші сили загалом по фронту та водночас - до спроби зміцнити його пропаганду. Пропаганду, спрямовану і на світових лідерів», - сказав глава держави.

За його словами, РФ хоче показати, ніби це саме вона визначає, що буде далі з війною.

«Наше завдання - зірвати російську спробу розширити війну та не давати окупанту зламати і фронт, і нашу дипломатію, те, як ми наближаємо справедливий мир», - поінформував Президент.

Відео: Офіційний канал Президента України

Зеленський заявив, що російський терор не залишиться безкарним.

Читайте також: У Харкові кількість постраждалих внаслідок обстрілу КАБами зросла до 25

«Ми крок за кроком робимо так, щоб російська держава відчувала наслідки і ціну свого зла. Дякую всім, хто працює заради цього, хто виробляє наші дрони, нашу зброю. І всім, хто її застосовує - застосовує влучно. Дякую вам. Слава Україні», - сказав глава Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Рустем Умєров заявив, що ситуація щодо лінії фронту поруч із Харковом є складною, але вона знаходиться під контролем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-