Столичні лікарі продавали ухилянтам довідки для виїзду за кордон: вже повідомили 7 підозр

Столичні лікарі продавали ухилянтам довідки для виїзду за кордон: вже повідомили 7 підозр

Укрінформ
Заввідділення однієї з київських лікарень повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України шляхом усуненням перешкод для перетину кордону.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Київська міська прокуратура. 

"За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру завідувачу ендокринологічного відділення однієї з лікарень Оболонського району міста Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України шляхом усуненням перешкод для перетину кордону, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 ККУ)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що лікар за гроші оформлював завідомо неправдиві висновки та виписки про наявність тяжких хвороб у військовозобов’язаних чоловіків. Надалі вони отримували довідки про непридатність до військової служби, що давало їм можливість перетнути державний кордон України в умовах воєнного стану.

Читайте також: Прикордонники з початку повномасштабної війни викрили 450 груп, які допомагали ухилянтам

Вартість таких "послуг" становила від 5 до 8 тис. доларів США. Скористалися ними понад 20 осіб.

Іншим 6 учасникам злочинної схеми, серед яких директор однієї з лікарень Дарницького району міста Києва, медсестра цієї лікарні та лікар-хірург Державної установи «Інститут серця МОЗ України», а також двоє посередників, повідомили про підозру раніше.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині військовий продавав ухилянтам за 17 тисяч доларів місце в делегації для виїзду за кордон.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-