У Хмельницькому відбулись адаптивні змагання серед ветеранів «Сильні України»

У Хмельницькому відбулись адаптивні змагання серед ветеранів «Сильні України»

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому відбувся третій етап другого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів та ветеранок “Сильні України”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До учасників турніру звернувся начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, який висловив сподівання, що “в подальшому такі турніри об’єднуватимуть та спонукатимуть ще більше охочих долучитись до цього руху - незламних, сильних духом та фізично". "Саме тому я впевнений у нашій перемозі”, - зазначив посадовець.

Ветерани й ветеранки змагались у п'яти адаптивних дисциплінах: веслування на тренажері, ривок гирі, жим лежачи, аеробайк та стрільба із лука.

У Хмельницькому відбулись адаптивні змагання серед ветеранів “Сильні України” / Фото: Лілія Коцюк. Укрінформ

Головним суддею став чемпіон світу зі стронгмену Василь Вірастюк. “Зараз усе більше стає ветеранів після важких поранень і з подвійними ампутаціями. Спорт допомагає хлопцям психологічно соціалізуватись, організуватись, і вони бачать, що їм це потрібно”, - сказав він.

Читайте також: Ігри Нескорених 2025: на участь у відборі до збірної України - рекордна кількість кандидатів

Після завершення змагань відбулася церемонія нагородження переможців. Один із них, військовослужбовець 17-ї окремої танкової бригади Роман Танайсічук, зауважив, що такі змагання передусім допомагають психологічно реабілітуватись через фізичний стан, підтримати одне одного, відволіктись від проблем.

Цьогоріч такі змагання відбулися також в Одесі та Дніпрі, організатори планують їх провести ще в кількох містах України.

Як повідомлялось, у Хмельницькому благодійний забіг зібрав 450 тисяч гривень на РЕБ для прикордонників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-