Міськрада Маріуполя виграла позов проти РФ за знищене майно транспортного підприємства

Міськрада Маріуполя виграла позов проти РФ за знищене майно транспортного підприємства

Укрінформ
Маріупольська міська рада виграла у суді позов проти Росії за знищення майна трамвайно-тролейбусного управління.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив міський голова українського Маріуполя Вадим Бойченко.

«Маріупольська міська рада виграла позов проти Росії за знищення майна комунального підприємства «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» у Господарському суді Донецької області. Сума відшкодування становить 14 мільйонів євро. Це перший успішний кейс нашої правозахисної ініціативи Mariupol Justice», - написав він.

За словами Бойченка, ця справа є першим кроком на початку процесу з відшкодування втрат Маріупольській громаді. Зараз починають формувати юридичну базу для подальшого створення прецедентів у міжнародних інстанціях, які запустять механізм компенсацій як для юридичних, так і приватних осіб.

Читайте також: У Маріуполі окупанти розібрали пошкоджену ними школу, побудовану ще у XIX сторіччі

«Ми ініціювали цей проєкт для того, щоб знайти альтернативні джерела фінансів для компенсацій маріупольцям, адже наразі можливості держави щодо сплати компенсацій за зруйноване та пошкоджене житло обмежені», - додав міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, Господарський суд Києва ухвалив рішення про стягнення з РФ понад 1,9 млрд грн шкоди, завданої діями держави-агресора ПАТ «Комерційний банк «Український фінансовий світ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-