У Києві презентували проєкти внутрішніх політик Експертної мережі Кримської платформи

У Києві презентували проєкти внутрішніх політик Експертної мережі Кримської платформи

Фото
Укрінформ
Експерти Кримськотатарського ресурсного центру презентували проєкти шести внутрішніх політик Експертної мережі Кримської платформи.

Про це вони поінформували на пресконференції у Києві, передає Укрінформ.

За словами голови правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендера Барієва, серед цих політик: регламент експертної мережі Міжнародної кримської платформи, політика залучення експертів , політика недискримінації та рівності, політика рецензування експертної роботи, політика щодо оцінки результативності експертної роботи, політика щодо формування та щодо планування вартості експертної роботи.

При цьому він зазначив, що інституалізація Кримської платформи необхідна, передусім, для її посилення та ефективної роботи.

"Процес реінтеграції Криму буде тривалим. Тому важливо інституалізувати Кримську платформу, щоб ця робота була системна та ефективна", - пояснив він.

Також Барієв підкреслив, що робота експертів, які надають аналітичний контент, має бути представлена не лише українському уряду, а й урядам країн-учасниць Кримської платформи.

"Наше завдання залучити максимальну кількість експертів, які були б зацікавлені в цій роботі і розуміли, що їх роботи будуть доступні для тих, хто приймає рішення в цій роботі", - сказав він.

На сьогодні, за словами Барієва, Експертна мережа Кримської платформи налічує сім робочих груп, роботу цих експертів важливо врегулювати з органами державної влади як України, так і інших країн-учасниць.

Читайте також: Барієв розповів ООН про порушення прав корінних народів України

Кримська платформа - формат консультацій та комунікацій, започаткований Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних із півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.

Раніше Укрінформ повідомляв, що парламентський саміт Кримської платформи-2024 відбудеться у Латвії.

Фото: Кирило Чуботін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-