Сі - на зустрічі з Макроном: Китай і Франція мають спільно запобігти новій «холодній війні»

Сі - на зустрічі з Макроном: Китай і Франція мають спільно запобігти новій «холодній війні»

Укрінформ
Сі Цзіньпін на переговорах з Еммануелем Макроном у Парижі заявив, що Китай і Франція мають спільно просувати створення багатополярного світу та запобігти новій «холодній війні».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні МЗС КНР за підсумками переговорів лідерів двох держав.

«Обидві сторони повинні дотримуватись незалежності та спільно запобігати новій «холодній війні» у світі чи блоковому протистоянню, спільно просувати створення рівноправного багатополярного світу та протистояти розриву ланцюгів постачання і «роз’єднанню економік», - сказав Сі.

Він підкреслив, що Китай прагне підтримувати стратегічну комунікацію з Францією і зміцнювати стабільність двосторонніх відносин.

«Китай готовий імпортувати більше високоякісної французької продукції… і сподівається, що Франція нарощуватиме високотехнологічний експорт із високою доданою вартістю до Китаю», - зазначив голова КНР.

За його словами, Китай повністю лібералізував доступ до виробництва і прискорює відкриття своїх ринків телекомунікацій, медицини й інших галузей послуг та очікує, що Франція створить сприятливе ділове середовище китайським компаніям для інвестування та співпраці.

Читайте також: Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною і Росією - Сі Цзіньпін

Також МЗС КНР інформує, що Макрон своєю чергою відзначив дружній характер відносин та плідну взаємодію двох країн.

«Франція сподівається на подальше зміцнення двосторонніх економічних зв’язків і багатосторонньої комунікації та координації з Китаєм, а також сприяння стратегічному партнерству між двома країнами», - наводить міністерство слова французького лідера.

Він підкреслив, що Франція заохочує більше китайських компаній, у тому числі високотехнологічних, інвестувати та співпрацювати в аерокосмічній галузі, цивільній атомній енергетиці та інших сферах. А також готова тісно взаємодіяти з Китаєм у таких глобальних питаннях, як зміна клімату, захист біорізноманіття та штучний інтелект і спільно захищати цілі Статуту ООН та міжнародне право.

Читайте також: Китай налаштований на розвиток стратегічних партнерських відносин із ЄС - Сі Цзіньпін

«Франція сподівається експортувати більше продукції до Китаю, зберігаючи при цьому свій ринок відкритим для КНР, і не братиме участі в дискримінаційній політиці щодо китайських компаній», - цитує Макрона зовнішньополітичне відомство Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, Макрон привітав зобов'язання Китаю утримуватися від продажу зброї до Росії.

Фото: mfa.gov.cn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-