Ми показали силу Ради Європи і маємо підтримати Україну разом - Бербок

Ми показали силу Ради Європи і маємо підтримати Україну разом - Бербок

Укрінформ
Зміцнювати європейську демократію, не сприймати свободу як належне та разом підтримувати Україну. До цього закликала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Війні в Україні та її викликам для Європи була присвячена промова міністерки в Оперному театрі Страсбурга на урочистостях з нагоди 75-річчя створення Ради Європи, передає кореспондентка Укрінформу

«Війною в Україні завдано серйозного удару по європейському мирному порядку. Багато з вас, наших східних і балтійських партнерів, роками хотіли, щоб ми говорили про поведінку Росії, але, відверто кажучи, ми недостатньо прислухалися. Сьогодні, дозвольте запевнити вас, Росія змогла показала нам лише одне - ми не можемо сприймати безпеку і свободу як належне. Я впевнена, що це навчає нас опору. Але також і єдності європейських інститутів, таких, як Рада Європи», - заявила Бербок.

«Ми показали силу Ради Європи. Росія отримала нашу відповідь. Ми виключили путінську Росію з Ради Європи, і ми маємо підтримати Україну разом», - додала вона.

Читайте також: Війну проти ХАМАСу неможливо виграти лише військовим шляхом - Бербок

Бербок також закликала «захистити Європу від сил, які хочуть відкотити назад все, що ми побудували разом за останні 75 років» та не дати ненависті перетворитися на насильство.

«Ми бачили це, коли на прем'єр-міністра Роберта Фіцо було скоєно жорстокий напад. Ми не змиримося з такими нападами на наші демократії» , - заявила міністерка.

Як повідомляв Укрінформ, створення Реєстру збитків, притягнення Російської Федерації до відповідальності за тривалу агресивну війну та забезпечення подальшої підтримки України. На таких досягненнях Ради Європи за 75 років її діяльності наголосила генеральна секретарка РЄ Марія Пейчинович Бурич під час урочистої церемонії у Страсбурзькому оперному театрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-