Байден оголосив про виділення військової допомоги Україні на $400 мільйонів

Байден оголосив про виділення військової допомоги Україні на $400 мільйонів

Укрінформ
Президент США Джо Байден видав розпорядження про виділення Україні нового пакету оборонної допомоги на загальну суму до $400 мільйонів.

Про це йдеться в Меморандумі президента США, адресованому держсекретарю, передає Укрінформ.

«Дійсним делегую держсекретарю повноваження відповідно до розділу 506(a) Закону про іноземну допомогу (FAA) розпорядитися про виділення до $400 мільйонів на засоби оборонного призначення та послуги Міноборони, а також військові навчання та підготовку, щоби надати допомогу Україні», - зазначається в документі.

Меморандум не містить інформації про те, які саме озброєння передбачається надати Україні. За практикою, про це має оголосити Міністерство оборони США.

Читайте також: Критична фаза війни настане у найближчі два місяці - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Як повідомлялося, адміністрація США виділила новий пакет підтримки для ЗСУ в момент, коли російські сили розгорнули новий масштабний наступ на Харківському напрямі. За словами Президента України, наше військове командування знало про це і розраховувало сили, щоби зустріти ворога вогнем. Станом на ранок п’ятниці, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-