За тиждень ЗСУ знешкодили 8 280 російських військових

За тиждень ЗСУ знешкодили 8 280 російських військових

Укрінформ
За минулий тиждень Сили оборони знешкодили 8 280 російських військових.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник Генерального штабу Збройних сил України Дмитро Лиховій, передає кореспондент Укрінформу.

«За тиждень орієнтовні втрати ворога склали: особового складу - 8 280 російських окупантів, це безповоротні та санітарні разом. Танків - 91, бойових броньованих машин - 213, артилерійських систем - 200, реактивних систем залпового вогню – 4, засобів протиповітряної оборони – 6 одиниць, а також 4 літаки, 1 гелікоптер, 219 безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня, 7 крилатих ракет. Автомобільної техніки та автоцистерн – 373 одиниці, спеціальної техніки – 29 одиниць і також один руський корабель, уражений вчора в Севастополі», - сказав Лиховій.

Читайте також: Британська розвідка оцінила наслідки атаки для РФ на аеродром «Бельбек»

За його словами, за тиждень авіація Збройних Сил та підрозділу ракетних військ завдала ударів по 125 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Крім того, він зазначив, що протягом минулого тижня Силами протиповітряної оборони України було знищено 90 із 90 ворожих дронів-камікадзе, а також 79 безпілотників «Ланцет».

Читайте також: У Нацгвардії показали, як вибивають росіян із лісосмуг на Харківщині

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 20 травня 2022 року становлять близько 493 690 осіб, зокрема за останню добу - 1400 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-