У Каннах кіномитці обговорили питання підтримки українського кіно в умовах війни

У Каннах кіномитці обговорили питання підтримки українського кіно в умовах війни

Фото
Укрінформ
В Американському павільйоні Каннського фестивалю кіномитці обговорили питання підтримки української кіноіндустрії та виробництва фільмів під час повномасштабного вторгнення РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

Учасники панельної дискусії Ukrainian film industry Opportunities, prospects for cooperation and distribution in the face of war 16 травня обговорювали можливості українського кінематографа, перспективи співпраці та дистрибуції в умовах війни.

Також йшлося про спільне виробництво фільмів в умовах війни. Французький режисер і продюсер Philippe Azaule розповів про роботу над документальним фільмом про загін операторів дронів на фронт, який надійде у прокат вже найближчим часом.

Голова Держкіно Марина Кудерчук у вітальному слові до учасників заходу наголосила, що «попри всі складнощі український український кінематограф існує та розвивається у тому числі завдяки державній підтримці, яка надає кіномитцям можливість висвітлювати героїзм українського народу та незламність його духу».

За її словами, цього року держава поновила фінансову підтримку виробництва національних фільмів та фільмів спільного виробництва, над деякими проєктами вже працюють.

«Україна - миролюбна держава, яка через кінематограф прагне донести до світу правду про жахіття війни, відобразити непоборний дух, героїзм і культурну ідентичність українського народу у його боротьбі за свободу, незалежність та збереження національних традицій і цінностей», - підкреслила Кудерчук.

Також вона подякувала Каннському кінофестивалю, кіноринку Marché du Film, EFAD, EURIMAGES та міжнародній кіно спільноті за підтримку України.

Читайте також: На Каннському кінофестивалі покажуть українські фільми «Назавжди Назавжди» та «Ля Палісіада»

Виконавча директорка Української кіноасоціації Вікторія Ярмощук повідомила про кіновиробництво в Україні під час повномасштабного вторгнення росіян та успіхи українських фільмів у національному прокаті. «У 2023 році частка національного кіно в прокаті України зросла до безпрецедентних 15%», - заявила вона.

Генеральний директор Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі повідомив про українські кінофестивалі як важливу ланку кіновиробництва та дистрибуції.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку в одному з престижних кінозалів Мангеттена відбувся прем’єрний показ документальної стрічки українського блогера Антона Птушкіна «Ми, наші улюбленці та війна».

Фото: Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-