Час окупанта на нашій землі обмежений, його вигнання неминуче - Зеленський

Час окупанта на нашій землі обмежений, його вигнання неминуче - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що час окупанта на нашій землі обмежений, і його вигнання неминуче.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зверненні, опублікованому на сайті Президента.

"Сьогодні особливий день. Сьогодні ми згадуємо про 1944-й – депортацію кримськотатарського народу – і вшановуємо пам’ять її жертв. Наша історія містить, на жаль, немало трагічних сторінок – того, через що були змушені пройти наші люди. Але хоч би якими були ці сторінки – гіркими чи страшними, – вони вже ніколи не стануть сторінками брехні і тим більше останніми сторінками для України", - зазначив Зеленський.

За його словами, вшановуючи памʼять жертв депортації кримських татар і засуджуючи тепер російське знущання над Кримом, українці відчувають і знають, що російське зло не є і не буде всесильним.

"Час окупанта на нашій землі обмежений, і його вигнання неминуче й залежить від того, як ми всі чинимо опір, як ми всі стараємось, щоб обʼєднати світ, і як сам світ налаштований – налаштований на захист людяності та життя", - наголосив Зеленський.

Відео: ОП

Він підкреслив, що російське захоплення Криму у 2014 році стала насправді перевіркою рішучості для всіх у світі.

"Належної реакції тоді не послідувало, і Путін вирішив, що він нібито може перерости Крим, нібито може робити більше зла – безкарно. 24 лютого поставило в цьому крапку спротивом усіх українців і українок, усього нашого народу: різних людей – різних поколінь, різних поглядів, – які однаково зупиняли окупанта", - підкреслив Зеленський.

Він додав, що історична крапка, поставлена тоді, більше ніколи не стане для України крапкою з комою.

"Ніколи Москва не матиме шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію. І зараз, в боях заради України, в роботі заради України, ми досягли такого рівня, коли російське зло навіть на своїй території від наших справедливих відповідей не сховається", - наголосив Президент.

Читайте також: Президент відкрив пам’ятний камінь на місці майбутнього Меморіалу жертвам геноциду кримськотатарського народу

Як повідомляв Укрінформ, Україна сьогодні вшановує пам'ять жертв геноциду кримських татар.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-