Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху

Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху

Укрінформ
13 травня, 10:00 - круглий стіл з нагоди початку 1-го етапу Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху в Україні.

Організатори: Міністерство освіти і науки, ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України (Київська міжрегіональна філія), Міністерство охорони здоров’я, Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП».

До участі запрошені: Володимир Крейденко - народний депутат України, заступник голови Комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури; Ігор Кузін - заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар; Олексій Білошицький - перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України; Сергій Вітвіцький - ректор Донецького державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, полковник поліції (онлайн); Сергій Александров - начальник відділу технічного регулювання на транспорті Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України; Євген Зборовський - голова Державної служби України з безпеки на транспорті; Юрій Марценишин - перший заступник голови Державної служби України з безпеки на транспорті; Олександр Гукал - начальник відділу безпеки управління експлуатаційного утримання Департаменту автомобільних доріг Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України; Олег Потапов - головний спеціаліст відділу безпеки управління експлуатаційного утримання Департаменту автомобільних доріг Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України; Олександр Берназюк - генеральний директор МТСБУ; Ігор Хворостяний - генеральний директор директорату шкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Павло Єфіменко - заступник начальника управління організації реєстраційної діяльності та допуску водіїв до керування транспортними засобами Головного сервісного центру МВС; Роман Деркач - головний лікар ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України»; Віталій Крилюк - директор державного закладу Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоровʼя України; Тимофій Нагорний - провідний інженер відділу комплексних схем організації дорожнього руху КП «Центр організації дорожнього руху; Василь Брянцев - віцепрезидент МБФ «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП»; Юрій Чорний - директор Київської міжрегіональної філії ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України; Андрій Горпинюк - в.о.заступника директора з виробничої діяльності ДП «ДержавтотрансНДІпроект», начальник Центру наукових досліджень у сфері безпеки на транспорті, кандидат технічних наук.

Коротко. Круглий стіл дасть старт Всеукраїнському тижню безпеки дорожнього руху. Таким чином Україна долучається до реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030рр., схваленого відповідною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН.

Світове товариство має амбіційну мету: скорочення кількості смертей та травм у результаті дорожньо-транспортних пригод до 2030 року на 50%. Також серед завдань - поліпшення ситуації з дорожньо-транспортною аварійністю, привернення уваги суспільства до цієї загальносвітової проблеми.

Під час круглого столу фахівці обговорять ситуацію з безпекою дорожнього руху в умовах воєнного стану; законодавчі ініціативи та зміни у цій сфері; перспективи розвитку інфраструктури задля створення безбар’єрного простору; освітні програми для юних учасників руху та інші актуальні питання.

Додаткова інформація: сайт організатора: https://medtransvp.com.ua/ (розділ: Тиждень БДР).

YouTube-канал «Безпечна країна»: http://www.youtube.com/c/Безпечнакраїна

соціальна мережа Facebook: https://www.facebook.com/tbdrua/

Довідкова інформація за тел.: 068 466 43 82.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Патрульній поліції пропонують встановити обмеження для систематичних порушників ПДД

У патрульній поліції пропонують встановити обмеження для водіїв, які систематично порушують правила дорожнього руху, - до трьох на рік.

Про це сказав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький під час круглого столу в Укрінформі з нагоди початку 1-го етапу Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху.

“Ми дедалі частіше стикаємося з ситуацією, коли певна категорія водіїв транспортних засобів мають по 20-25-30 порушень за календарний рік. Це свідчить про те, що відповідальність, яка існує нині, не діє. Потрібна більш актуалізована і конкретизована відповідальність для такого виду порушників”, - заявив Білошицький.

За його словами, Патрульна поліція вже ініціювала обговорення змін до правил ПДД за участю громадськості та профільних комітетів Верховної Ради, яка обмежить кількість можливих порушень до трьох на рік.

“Пропонується введення відповідальності за порушення ПДД тричі протягом року. Зараз передбачається відповідальність лише за повторність порушень. Це питання потребує обговорення, оцінки і ухвалення рішення з боку законодавчого органу влади. Правоохоронний і транспортний комітети ВР підтримують цю ідею”, - сказав Білошицький.

Він навів дані Патрульної поліції, згідно з якими за 4 місяці цьогоріч сталося 6475 ДТП, що на 6% більше, ніж за аналогічний період 2023 року. Травмовано 8155 осіб, що на 8% більше, ніж за той же період минулого року.

Близько половини усіх ДТП стається через перевищення швидкості. Тож на сьогодні в Україні майже повністю відновили систему автоматичної фіксації порушень.

“Попри важкі умови для держави та організаційно-процедурні проблеми на даний момент майже повністю відновлено систему автоматичної фіксації до рівня до повномасштабної війни. Зараз працює 260 камер автоматичної фіксації (до повномасштабної війни було 270). І лише за 4 місяці цього року зафіксовано і винесено 1 млн 376 тисяч 779 постанов про адміністративне правопорушення, зафіксованих в автоматичному режимі”, - повідомив Білошицький.

Згідно зі статистикою Патрульної поліції, найбільше ДТП із загиблими і травмованими зареєстровано у Дніпропетровській, Львівській і Київській областях. Понад 30% ДТП стається у вівторок і п’ятницю і припадає на час із 17 до 19 години. Серед причин - перевищення швидкості (42%), порушення правил маневрування (20%), порушення правил проїзду перехресть і пішохідних переходів (8%), недотримання дистанції (5%), керування автомобілем у стані сп’яніння (близько 5%).

Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху триватиме 13-19 травня. Таким чином Україна долучається до реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030рр., схваленого резолюцією Генеральної Асамблеї ООН.

Світове товариство на меті скорочення кількості смертей і травм у результаті дорожньо-транспортних пригод до 2030 року на 50%. Також серед завдань - поліпшення ситуації з дорожньо-транспортною аварійністю, привернення уваги суспільства до цієї загальносвітової проблеми.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-