СБУ затримала шпигуна, який готував «прорив» росіян на Покровському напрямку

СБУ затримала шпигуна, який готував «прорив» росіян на Покровському напрямку

Фото
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України у Донецькій області затримала російського інформатора, який намагався допомогти ворогу із проривом оборони українських військ на Покровському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зловмисник передавав загарбникам геолокації вогневих позицій артилерії та укріпрайонів українських військ. Щоб виявити місця базування підрозділів Збройних сил України, фігурант автостопом об’їжджав прифронтові селища, де приховано фіксував розташування потенційних цілей, ідеться у повідомленні.

Під час розвідувальних вилазок він звітував російській розвідці про виявлені пункти можливої дислокації українських захисників.

За отриманими координатами росіяни планували здійснити масовані удари із використанням фугасних авіабомб і реактивної артилерії.

Читайте також: СБУ затримала колаборантку, яка агітувала жителів Херсонщини «приєднатися» до Росії

Співробітники СБУ провели заходи з убезпечення пунктів базування ЗСУ, а потім затримали фігуранта у його помешканні.

В чоловіка вилучили мобільний телефон, з якого він передавав голосові повідомлення з розвідданими.

Як встановило розслідування, ворожим поплічником виявився місцевий житель, ідеологічний прихильник рашизму.

Зловмисник дистанційно підтримував контакт із двома знайомими – бойовиками угруповань РФ, які воюють на східному фронті. Через них інформація потрапляла до російської воєнної розвідки, яка планувала використати її для підготовки бойових операцій на Донеччині.

Читайте також: СБУ затримала російську агентку, яка під час боїв за Київ «зливала» дані про опорні пункти ЗСУ

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ у Вінниці затримала рецидивіста, який працював на російську приватну військову компанію "Вагнер", збираючи інформацію про місця базування Сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-