Міноборони Британії оцінює втрати РФ у війні проти України в 450 тисяч військових

Міноборони Британії оцінює втрати РФ у війні проти України в 450 тисяч військових

Укрінформ
За оцінками британського оборонного відомства, Росія у війні проти України втратила близько 450 тисяч військовослужбовців вбитими та пораненими, а також 10 тисяч одиниць бронетехніки.

Як передає Укрінформ з посиланням на UK Defence Journal, про це заявив міністр у справах збройних сил при міністерстві оборони Великої Британії Лео Докерті.

"За нашими оцінками, приблизно 450 тисяч російських військовослужбовців були вбиті або поранені, і ще десятки тисяч дезертирували з початку конфлікту", - заявив Докерті.

При цьому ця цифра не включає вбитих найманців зі складу російських "приватних військових компаній на кшталт "Вагнера" - їхня кількість невідома.

У британському оборонному відомстві оцінюють, що від початку війни Росія втратила понад 10 тисяч одиниць броньованої техніки.

"Від початку конфлікту були знищені, залишені або захоплені Україною понад 10 тис. одиниць російської бронетехніки, в тому числі майже три тисячі основних бойових танків, 109 літаків, 136 вертольотів, 346 безпілотних літальних апаратів, 23 військово-морських судна всіх класів і понад 1 500 артилерійських систем усіх типів", - повідомив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, за даними українського Генштабу, бойові втрати російських військ станом на 28 квітня сягнули 466 тисяч 150 осіб, зокрема за останню добу знешкоджені 1096 загарбники.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-