На Харківському напрямку ситуація контрольована, бої тривають - Генштаб

На Харківському напрямку ситуація контрольована, бої тривають - Генштаб

Укрінформ
Ситуація на Харківському напрямку контрольована, тривають бойові дії, на кількох інших напрямках ворог мав обмежений успіх.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 10:00 вівторка, 14 травня, передає Укрінформ. 

У Чернігівській та Сумській областях обстановка, за даними Генштабу, суттєво не змінилася. Змін у стані та положенні військ на цьому напрямку не відбулось.

За поточну добу російські загарбники 31 раз атакували позиції Сил оборони на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Покровському, Курахівському та Времівському напрямках. 20 атак ще тривають.

На Харківському напрямку українські захисники відбивають одну атаку на напрямку Шебекіно (Росія) – Вовчанськ, ситуація контрольована.

Читайте також: На окремих ділянках Лиманського напрямку Сили оборони покращили тактичне положення - Лисогор

"Унаслідок інтенсивного вогневого впливу противника, а саме авіаційних ударів із застосуванням 10 КАБів, по наших підрозділах, для збереження життя українських військовослужбовців було проведено зміну позицій в районі населеного пункту Лук’янці. Тривають бойові дії", – зазначили в Генштабі.

У Вовчанську Харківської області захисники продовжують прочісувати міську забудову. Ситуація там контрольована. За поточну добу на цьому напрямку російська армія втратила чотирьох своїх військових та п'ять одиниць озброєння і техніки.

На Куп’янському напрямку тривають три атаки РФ на напрямках Вільшана – Петропавлівка, Крохмальне – Берестове, Коломийчиха – Стельмахівка. Успіху ворог не має. Підрозділи Сил оборони знищили танк і бойову машину піхоти загарбників.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбивають сім ворожих атак на напрямках Веселе – Роздолівка, Золотарівка - Верхньокам’янське, Миколаївка – Спірне, Берестове – Виїмка. Бої тривають, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку захисники України відбили дві атаки російських військ на напрямках Бахмут – Новий, Бахмут – Кліщіївка. Втрати позицій не допущено.

На Торецькому напрямку підрозділи Сил оборони стримують ворожу атаку на напрямку Миколаївка – Біла Гора. Росіяни успіху не мають.

Читайте також: Зранку ворог штурмував Старомайорське, Кринки та Роботине - Cили оборони

На Покровському напрямку українські оборонці відбили 11 атак російської армії на напрямках Очеретине – Новоолександрівка, Архангельське – Новоолександрівка, Архангельське – Калинове, Архангельське – Євгенівка, Тоненьке – Нетайлове, Піски – Нетайлове. На цей час тривають ще п'ять атак. На окремих ділянках через інтенсивний вогневий вплив ворог мав обмежений тактичний успіх.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ворожу атаку на напрямку Мар’їнка – Григорівка. На окремій ділянці російські загарбники мали обмежений успіх.

На Времівському напрямку українські захисники відбили п'ять атак російської армії на напрямках Солодке – Водяне, Завітне Бажання – Старомайорське. У ході боїв позиції не втрачені.

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили ворожу атаку на напрямку Новопрокопівка – Роботине. Росіяни успіху не мали. Втрати позицій чи територій не допущено.

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ ЗСУ минулої доби завдали ударів по 12 ворожих об'єктах: артилерійському засобу, станції радіоелектронної боротьби, пункту управління, складу боєприпасів та восьми районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки. Також захисники збили штурмовик росіян Су-25.

Читайте також: Сили оборони півдня за добу відбили 16 російських штурмів

Російські загарбники від початку доби понад 500 разів обстріляли позиції Сил оборони, завдали вісім авіаційних ударів із застосуванням 15 керованих авіабомб та 23 удари дронами-камікадзе. За цей час ворог втратив у живій силі 80 своїх військових, 32 одиниці озброєння і техніки.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу на всіх напрямках відбулося загалом понад 160 бойових зіткнень. Росіяни намагаються прорвати оборону українських військ на лінії фронту. 

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-