На Харківщині ворог зменшив використання бронетехніки - речник Нацгвардії

На Харківщині ворог зменшив використання бронетехніки - речник Нацгвардії

Укрінформ
Упродовж доби активно тривають бойові дії у районах населених пунктів прикордоння Харківщини.

Про це розповів речник Національної гвардії Руслан Музичук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Тут ми залучаємо наші підрозділи спеціального призначення Національної гвардії та наші загони «Омега». Головні задачі, які виконують підрозділи, - це контрударні дії, контрдиверсійні дії, тобто протидія просуванню диверсійно-розвідувальних груп, і це також підрозділи ударно безпілотних літальних апаратів, які за допомогою дронів досить ефективно відпрацьовують по бронітехніці противника», - сказав Музичук.

За його словами, у напрямку прикордоння Харківщини російські війська використовують значно менше бронітехніки в порівнянні з 10 та 11 травня. Також групи ворожої піхоти намагаються закріпитися, створивши певні передумови для просування своїх підрозділів, проте робота підрозділів Сил оборони українських спецпризначенців надає змогу знищувати противника. Зокрема, це відбувається завдяки снайперам загону «Омега».

Читайте також: Росіянам не вдалося просунутися у бік Липців та Нескучного на Харківському напрямку

«Зараз розпочалася робота по знищенню складів БК, тому що по деяких ділянках ворог подекуди намагається накопичувати склади боєприпасів», - додав речник.

Як повідомляв Укрінформ, про наступ на Харків не йдеться. Завдання РФ в іншому, наприклад, максимально розтягнути оборону ЗСУ, а ще — деморалізувати українців.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-