Кислиця в Радбезі ООН: Канібал і маніяк в армії стали справжніми героями Росії

Кислиця в Радбезі ООН: Канібал і маніяк в армії стали справжніми героями Росії

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Раді Безпеки ООН заявив, що російська окупаційна армія переповнена засудженими вбивцями, яким обіцяють помилування за участь у війні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

«Деякі випадки шокують навіть лояльних до путінського режиму росіян, – розповів Кислиця. – Наприклад, нещодавно російські ЗМІ виявили в армії РФ двох сумнозвісних убивць – канібала Дмитра Малишева, який убив кількох людей і з'їв серце одного з них, і маніяка Олександра Масленнікова, котрий убив і розчленував двох жінок».

За словами постпреда, саме такі навички нині дуже затребувані в російському війську. «Тому замість довгих тюремних термінів обидва були завербовані з в’язничних камер до армії та відправлені в Україну вбивати українців», – додав він.

Як випливає з промови Путіна 9 травня, такі люди є «справжніми героями» Росії, вказав Кислиця. Повернувшись до Росії ці «герої» продовжують свою насильницьку діяльність. Тільки за даними росЗМІ, щонайменше 24 засуджених убивці, які були помилувані й повернулися додому після участі у війні, знову вчинили вбивства.

Читайте також: У Росії за вбивство жінки засудили «вагнерівця»-рецидивіста, який повернувся з війни в Україні

«Важко навіть уявити, як страждають мешканці окупованих територій України, коли ґвалтівники та вбивці, що служать у російській армії, користуються повною безкарністю за злочини проти них», – наголосив дипломат.

Він також розповів, що 10 травня армія РФ розпочала наступ на півночі Харківської області. Безпосередньою ціллю є Вовчанськ, який разом із прилеглими населеними пунктами зазнає безперервних артилерійських обстрілів, авіаударів та атак керованими авіабомбами.

«Російські війська продовжують зрівнювати українські міста із землею… І Вовчанськ став останньою жертвою, подібною до Бахмута чи Мар'їнки», – зауважив постпред.

Окрім того, поінформував Кислиця, з кінця лютого Росія завдала 388 ударів по 131 об'єкту енергетичної інфраструктури – гідроелектростанціях, ТЕС, дамбах і системах електропередач. Ці удари зруйнували майже всю теплову генерацію України.

Представник України також зауважив, що список так званих «недружніх держав», складений Москвою, значною мірою збігається зі складом Антигітлерівської коаліції. «Ті, хто переміг нацизм, для сучасної Росії – вороги. І тепер Москва погрожує цим державам брязканням ядерною зброєю та піддає огидним словесним нападкам», – констатував він.

Читайте також: Світ зараз ближчий до ядерної ескалації, ніж будь-коли з часів Карибської кризи - Сунак

Україна – єдина країна у світі, яку майже щодня атакують балістичними та крилатими ракетами, наголосив Кислиця. Тільки у квітні російські війська запустили понад 300 ракет, майже 300 «Шахедів» та понад 3200 керованих авіабомб.

«Не забувайте, що все це робить країна, яка оголосила себе в ООН головним борцем проти нацизму», – додав постійний представник України.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН у вівторок обговорює ситуацію в Україні у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням, зокрема у зв’язку з посиленням обстрілів цивільного населення та інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-