Польща передасть українському Музею війни автомобіль для експедицій та транспортування артефактів

Польща передасть українському Музею війни автомобіль для експедицій та транспортування артефактів

Укрінформ
У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбудеться церемонія передачі авто від Республіки Польща.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«З нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв Посольство Республіки Польща в Україні від імені польського народу дарує Музеєві війни автомобіль IVECO EUROCARGO», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подароване авто Музей використовуватиме для експедицій, транспортування артефактів під час організації міжнародних виставок і для своєї господарської діяльності.

Під час передання машини виступлять учасники заходу, а також буде підписано офіційні документи.

«Цей подарунок є визнанням діяльності Музею війни, спрямованої на документування й висвітлення реалій російсько-української війни, на міжнародному рівні та свідченням глибокої підтримки Республікою Польща української культури й Музею зокрема», - додають у Міністерстві.

Читайте також: У Музеї війни відкрилася виставка ворожих дронів, які вразила українська ППО

Захід відбудеться за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Ярослава Ґузи та т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва.

Як повідомлялося, у сховищах, де зберігається колекція музею Івана Гончара, встановили сучасну систему контролю клімату, яку профінансував Брюссель.

Фото: Національний музей історії України у Другій світовій війні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-