Сольський прокоментував підозру: Йдеться про події 2017-18 років, коли я був адвокатом

Сольський прокоментував підозру: Йдеться про події 2017-18 років, коли я був адвокатом

Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якому НАБУ повідомило про підозру, повідомив, що події стосуються періоду, коли він був ще адвокатом, а не міністром.

Про це повідомляє Мінагрополітики у Телеграмі, передає Укрінформ. 

"Події щодо яких, за інформацією НАБУ, повідомлено про підозру мені та щодо яких поширюється інформація в ЗМІ, стосуються періоду 2017-2018 рр., тобто в час, коли я був адвокатом та не був ані міністром аграрної політики та продовольства України, ані головою Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики", - повідомив Сольський.

За його словами, обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону.

"Спори вирішуються судами, в тому числі Верховним судом, і як мені відомо, на сьогоднішній день ряд рішень констатують відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ", - зазначив міністр і додав, що зі свого боку гарантує максимальну відкритість для встановлення істини.

Читайте також: Загальний обсяг державних земельних активів в Україні становить 806 тисяч гектарів

"Але і в цьому немає потреби - всі дані відкриті для правоохоронців, а докази та аргументи сторін перебувають на розгляді судів", - сказав Сольський

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України висунуло звинувачення ексголові аграрного комітету Верховної Ради - чинному міністру в заволодінні державною землею на 291 млн гривень та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-