Відмова Шольца передати Україні Taurus є дедалі незрозумілішою - голова Мюнхенської конференції

Відмова Шольца передати Україні Taurus є дедалі незрозумілішою - голова Мюнхенської конференції

Укрінформ
Голова Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсген вважає, що позиція канцлера ФРН Олафа Шольц щодо неприйнятності поставок Україні крилатих ракет Taurus стає все більш незрозумілою.

Про це він заявив в інтерв'ю Німецькій редакційній мережі (RND), передає Укрінформ.

Гойсген звернувся до Шольца зі закликом переглянути свою відмову після поставки США ракет ATACMS Україні.

«У цьому контексті рішення канцлера не постачати ракети Taurus в Україну стає дедалі незрозумілішим… Зараз ми бачимо, наскільки схожа американська зброя – ATACMS – має великий вплив», — сказав дипломат.

Він зазначив, що навчання українських військових на системі Taurus можна було б розпочати давно, щоб запустити її в дію без необхідності відряджати солдатів Бундесверу.

«Останніми тижнями нам, європейцям, довелося з болем усвідомити, що наших поставок зброї в Україну недостатньо, щоб зупинити жорстоку російську агресію», — констатував Гойсген. Він переконаний, що Володимир Путін погодиться на переговори лише в тому випадку, якщо переконається, що він не може виграти цю війну.

Читайте також: Сікорський сподівається на передачу Берліном Україні ракет Taurus після поставок Штатами ATACMS

Як повідомлялось, 24 квітня Вашингтон підтвердив поставку в Україну ракет ATACMS із радіусом дії до 300 кілометрів, раніше США поставляли лише ATACMS із радіусом дії 165 кілометрів.

Після цього були сподівання, що Шольц, який місяцями відмовляв Україні на її прохання передати Taurus з дальністю до 500 кілометрів, змінить своє рішення, але канцлер підтвердив свою незгоду. Серед причин, які наводить глава німецького уряду, спроможність вражати об'єкти на російській території та, за його словами, необхідність участі німецьких військових у націлюванні крилатих ракет.

Київ звернувся до Берліна з проханням про цю систему озброєнь в травні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-