Рада сьогодні планує розглянути звільнення Сольського і Кубракова - депутат

Рада сьогодні планує розглянути звільнення Сольського і Кубракова - депутат

Укрінформ
У Верховній Раді у четвер, 9 травня, запланований розгляд питання звільнення міністра агарної політики Миколи Сольського та віцепрем’єр-міністра з відновлення - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив народний депутат Ярослав Железняк (фракція «Голос»).

За його словами, «є заява міністра агарної політики Миколи Сольського». «Її має зранку розглядати профільний комітет і потім зала», - додав депутат.

Також, зауважив Железняк, «буде відставка з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова».

Як підкреслив депутат, зазвичай міністри самі пишуть заяву про власну відставку, «а тут збирають підписи від депутатів на відповідну постанову». «Тобто це буде як ініціатива депутатів понизити у статусі міністра», - написав він.

Читайте також: Вважаю це правильним кроком: Сольський прокоментував заяву про відставку

За словами Железняка, профільний комітет також зранку розгляне відповідне питання, а далі сесійна зала має проголосувати.

Після цього, додав він, «має зібратися коаліція і внести пропозицію Премʼєру на посади трьох міністрів: агро, інфраструктури, регіонів».

«Потім знову комітети і знову голосування у залі», - зазначив Железняк.

Пізніше депутат додав, що у ВР зареєстрований проєкт постанови про звільнення Кубракова.

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Сольському у вигляді арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 75 млн 700 тис грн.

23 квітня у НАБУ заявили, що правоохоронці викрили чинного міністра на заволодінні держземлею на 291 млн гривень та на спробі заволодіння землею на 190 млн грн.

26 квітня стало відомо, що за Сольського внесена застава у повному обсязі.

Крім того, у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України назвали фейком інформацію про нібито відставку Рустема Умєрова з посади міністра оборони та призначення його міністром інфраструктури замість Кубракова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-