Єрмак: Харків - важливе стратегічне місто, ми збережемо його

Єрмак: Харків - важливе стратегічне місто, ми збережемо його

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зустрівся зі старшим директором з європейських справ у Раді національної безпеки США Майклом Карпентером.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Як зазначається, Єрмак подякував президентові США Байдену та його адміністрації за всі зусилля, спрямовані на допомогу Україні, та ухвалення Конгресом оборонного пакета на 60 млрд дол. Він наголосив: Україна розраховує отримати цю допомогу якомога швидше.

Також керівник ОП поінформував про ситуацію на фронті, наступ російських окупантів на Харківському напрямку та про нагальні потреби України.

«Харків – це важливе стратегічне місто. У ньому залишається велика кількість людей. Ми зберегли й збережемо його надалі. Але зараз активні дії близько, і це хвилює українців, тому дуже важлива своєчасна допомога», – наголосив Єрмак.

Співрозмовники торкнулися безпекової угоди між Україною та США. На думку керівника ОП, вона має враховувати реальні можливості Сполучених Штатів та найкращі елементи вже підписаних із партнерами безпекових документів.

Читайте також: До Києва прибув старший директор з питань Європи в Раді нацбезпеки США

Під час зустрічі окремо обговорили підготовку до Глобального саміту миру, який відбудеться 15–16 червня у Швейцарії.

Як повідомлялося, сьогодні помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України, про який буде оголошено найближчими днями.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-