МЗС розробляє Стратегію кібердипломатії України - заступник міністра

МЗС розробляє Стратегію кібердипломатії України - заступник міністра

Укрінформ
Міністерство закордонних справ активно працює над розробкою Стратегії кібердипломатії України для своєчасного та якісного реагування на виклики цифрової епохи.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Антон Демьохін під час онлайн-виступу на першій науково-практичній міжнародній конференції з питань кібердипломатії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для своєчасного та якісного реагування на виклики цифрової епохи МЗС розбудовує напрямок кібердипломатії. Для цього минулого року було створено виокремлений підрозділ з кібердипломатії, ведеться активна робота над Стратегією кібердипломатії України», - сказав Демьохін.

За його словами, діяльність сучасного МЗС неможлива без запровадження сучасних цифрових технологій для підвищення ефективності роботи дипломатів.

У цьому контексті Демьохін поінформував, що зовнішньополітичне відомство активно розбудовує систему цифрових спроможностей. Зокрема це включає створення технічної бази з використанням сучасних технічних та програмних засобів, розбудову мережевої інфраструктури, підготовку кадрів для використання новітніх технологій, а також розбудову цифрових послуг, які міністерство надає громадянам, та цифровізацію процесів, пов’язаних із щоденною діяльністю дипломатичної служби.

Читайте також: ІТ-коаліція: Естонія передасть Україні засоби для підсилення кіберпростору

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України 1 травня вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ. Представниця МЗС з консульських питань Вікторія Ші створена на основі реальної людини — української співачки та інфлюенсерки Розалі Номбре, яка погодилася pro bono взяти участь у проєкті МЗС і виступити прототипом для представниці.

У Києві проходить перша науково-практична міжнародна конференція з питань кібердипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-