У Каневі демонтували бюст комісара «Молодої гвардії»

У Каневі демонтували бюст комісара «Молодої гвардії»

Фото
Укрінформ
У Каневі Черкаської області демонтували постамент та погруддя учасника організації "Молода гвардія" та її комісара Олега Кошового.

Про це у Фейсбуці повідомляє Канівська міська рада, передає Укрінформ.

"У Каневі відповідно до розпорядження міського голови "Про переміщення з публічного простору території Канівської міської територіальної громади меморіальної дошки, постаменту та погруддя Олега Кошового" силами працівників Канівського КПТМ та КП "Місто" 7 травня демонтовано постамент та погруддя Олега Кошового, що встановлені біля музею народного декоративного мистецтва", – йдеться в повідомленні.

За словами міського голови Ігоря Ренькаса, у місті триває процес очищення від колишніх маркерів окупації, адже вони так чи інакше впливають на життя суспільства, зокрема його колективну пам’ять.

Читайте також: На Рівненщині демонтують пам'ятник чекісту та радянському письменнику Миколі Островському

Олег Кошовий у 1939-40 роках навчався в Канівській школі. Згодом разом із матір'ю виїхав до Краснодона (нині Сорокине) Луганської області.

Як повідомлялося, торік у Каневі демонтували пам’ятний знак «Телеграма бідноти Канівського повіту до В.І.Леніна», який був розташований навпроти гімназії імені Івана Франка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-