На Луганщині загарбники погрожують не віддавати батькам немовлят без паспорта РФ

На Луганщині загарбники погрожують не віддавати батькам немовлят без паспорта РФ

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Луганської області росіяни погрожують не віддавати батькам немовлят за відсутності російських документів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

“Напередодні пологів жінок у так званій “ЛНР” в окремих випадках ще можуть госпіталізувати без наявності паспорта РФ. Однак за тиждень, при виписці, обов’язково перевіряють, чи є російські документи у одного з батьків. Погрожують не віддати дитину”, - йдеться у повідомленні.

За словами начальника Луганської обласної вйськової адміністрації Артема Лисогора, наземна активність росіян спостерігається вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Ворожі наступи відбито поблизу Стельмахівки на Куп’янському напрямку, Новоєгорівки, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісництва – на Лиманському напрямку, Білогорівки – на Бахмутському напрямку.

Читайте також: На Луганщині ворог застосовує велику кількість артилерії та збільшив удари з повітря - ОВА

З авіації росіяни завдали ударів по Білогорівці і території Серебрянського лісу.

“По населених пунктах, розташованих поблизу лінії фронту, завдано 110 обстрілів. 31 раз загарбники вдарили з артилерії по Греківці, Невському, Куземівці, Стельмахівці. 34 – з мінометів. Потерпали Макіївка, Стельмахівка, Куземівка. Крім того, в районах Невського та Куземівки бойові завдання намагалися виконати 45 ворожих БПЛА”, – зазначив Лисогор.

До звільнених сіл 30 квітня волонтери доставили продуктові набори. Їх роздали жителям Невського, Новолюбівки, Макіївки.

В обладміністрації зазначили, що на блокпостах тимчасово захопленої Старобільщини перевіряють чоловіків.

“Тим, кому до 30 років, одразу вручають повістку для проходження служби. Інші поки що обмежуються постановкою на військовий облік”, - зауважили в ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, у школах так званої "ЛНР" росіяни відслідковуватимуть протестні настрої підлітків. Навчальні заклади одержали документ від так званого "міністерства освіти і науки ЛНР" з рекомендаціями стосовно проведення виховної роботи зі старшокласниками на тему протидії ймовірній співпраці з українськими спецслужбами і "прозахідними організаціями".

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-