На Луганщині загарбники втратили стратегічні запаси пального

На Луганщині загарбники втратили стратегічні запаси пального

Укрінформ
Російські загарбники втратили стратегічні резерви пального на тимчасово захопленій частині Луганської області.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

Як ідеться в повідомленні, ситуація з доставленням пального до так званої "ЛНР" стала ще більш напруженою. Після двох пожеж на нафтобазах у Луганську й Ровеньках росіяни втратили можливість накопичувати і зберігати значний об'єм продуктів переробки нафти в одному місці.

"Тепер нестачу відчутно ще більше. Звісно, що поставки пального росіянами до окупованої Луганщини не припиняються, але вони не відповідають поточним потребам. Й стратегічного запасу вже немає", - підкреслили в обладміністрації.

Як зазначили в ОДА, у так званій "ЛНР" відсутнє законодавство щодо опіки і піклування.

"За 10 років луганських колаборантів це питання навіть не турбувало. Кожна дія, що відбувалася у цій сфері, була поза межами правового поля. Тож наразі діти-сироти навіть позбавлені права на одержання житлового сертифіката - законні підстави відсутні. Крім того, немає відповідних повноважень і у органів влади на місцях, на що необхідне затверження низки нормативно-правових актів", - ідеться в повідомленні.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, росіяни не припиняють обстріли Невського, "вчора вони застосували й міномети, й артилерію - ствольну та реактивну".

"Артилерійські та мінометні обстріли зафіксовані у Стельмахівці та Куземівці. Поблизу цього села росіяни намагалися вразити наші позиції десятьма безпілотниками", - повідомив Лисогор.

Читайте також: В Алчевську на Луганщині з'явились понад 300 свіжих могил російських загарбників

Авіаційних ударів загарбники завдали по Твердохлібовому й Білогорівці. Атакував ворог у районах Андріївки, Стельмахівки, Новоєгорівки, Макіївки, Білогорівки, Серебрянського лісництва.

Протягом тижня поліцейські Луганщини зафіксували руйнування чотирьох будинків у Новолюбівці внаслідок цьогорічних авіаційних ударів.

Як нагадали в обладміністрації, за останні дні росіяни зруйнували і пошкодили щонайменше дев'ять домоволодінь у Невському.

Як повідомляв Укрінформ, у захопленому росіянами ще 10 років тому Довжанську Луганської областівпав розвідувальний безпілотник "Орлан".

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-