У Дубаї через зливу скасували авіарейси

У Дубаї через зливу скасували авіарейси

Укрінформ
Столиця ОАЕ Дубай знову накрила злива, авіакомпанія Emirates була змушена скасувати і затримати кілька авіарейсів, а жителів закликали працювати і навчатися у дистанційному режимі.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Злива була не такою сильною, як два тижні тому, але в Дубаї випало 20 міліметрів опадів за 12 годин, що вдвічі більше, ніж за квітень і травень разом узяті. В Абу-Дабі випало 34 мм опадів за 24 години, що більш ніж у чотири рази більше, ніж зазвичай.

Цього разу мешканці були краще підготовлені: каналізації були відкриті за день до дощу, на мобільні телефони жителів були розіслані повідомлення про надзвичайну ситуацію з застереженням залишатися вдома, якщо це можливо.

Влада країни розпорядилася про дистанційну роботу і навчання у четвер і п'ятницю у постраждалих від зливи районах. Дороги до схильних до затоплення долин були перекриті, людей також попросили триматися далі від гірських, пустельних і морських районів.

Вчені пов'язують рекордну кількість опадів, що випали в ОАЕ та Омані два тижні тому, зі зміною клімату.

Читайте також: ОАЕ відновлюється після найсильнішого за останні 75 років шторму

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня рекордна кількість опадів спричинила руйнівні повені в кількох частинах ОАЕ, забравши життя щонайменше чотирьох людей.

Повінь також затопила міжнародний аеропорт Дубая.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-