Росія розпустила групу в ООН щодо КНДР, щоб приховати свої порушення - Білий дім

Росія розпустила групу в ООН щодо КНДР, щоб приховати свої порушення - Білий дім

Укрінформ
Після блокування Росією в Радбезі ООН роботи Комітету з питань санкцій проти Північної Кореї, Москва постачає нафту в КНДР більше встановлених ООН лімітів та отримує попри ембарго ракети, щоб бити ними по Україні.

Через це США разом із партнерами продовжать введення санкцій проти всіх, хто сприяє цьому, заявив у четвер радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Паралельно з тим, як Москва наклала вето на продовження мандата комісії, Росія доставляла очищену нафту зі свого порту «Східний» до КНДР», - зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що поставки РФ перевищили ліміт у 500 тис. барелів на рік, встановлений РБ ООН. Лише в березні Росія поставила Північній Кореї понад 165 тис. барелів очищеної нафти, зазначив представник Білого дому.

Кірбі також звернув увагу, що минулого тижня експертна група ООН щодо Північної Кореї оприлюднила звіт, який остаточно підтверджує використання КНДР приблизно 11 серій ракет проти України.

«Розпустивши групу експертів (ООН по КНДР - ред.), Росія намагається приховати порушення резолюцій Ради безпеки»,- наголосив представник Білого дому.

Він підкреслив, що дії Росії є безпрецедентними як для постійного члена Ради безпеки ООН, які напряму підривають послідовні зусилля Радбезу щодо денуклеаризації та нерозповсюдження.

«Сполучені Штати продовжать вводити санкції проти всіх, хто сприяє передачі зброї та нафтопродуктів між Росією й КНДР», - зауважив Кірбі.

Він додав, що США працюватимуть із партнерами над тим, щоб змусити РФ і Північну Корею виконувати резолюції Ради безпеки ООН.

Читайте також: Експерти ООН підтвердили, що уламки ракет під час обстрілу Росією України належать КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Група експертів ООН Комітету з питань санкцій проти Північної Кореї, яка здійснювала моніторинг дотримання санкційного режиму щодо цієї країни і продовження роботи якої в Раді безпеки ООН заветувала Росія, 30 квітня припинила роботу після закінчення мандата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-