За підключення заборонених телеканалів РФ у Латвії торік порушили 13 кримінальних справ

За підключення заборонених телеканалів РФ у Латвії торік порушили 13 кримінальних справ

Укрінформ
У Латвії за нелегального встановлення обладнання для трансляції заборонених телеканалів торік було відкрито 13 кримінальних і 28 адміністративних справ.

Як передає Укрінформ, про це повідомив латвійський мовник LSM.

Держполіція Латвії торік провела понад тисячу перевірок легальності аудіовізуального контенту. В результаті відкрито 28 справ про адміністративні правопорушення та 13 кримінальних проваджень. Цьогоріч здійснено вже 294 перевірки, заведено 16 адміністративних та чотири кримінальні справи.

Загалом, відзначають у поліції, у порівнянні з попередніми роками в Латвії поменшало охочих підключати заборонені телеканали. «Ми досить активно моніторимо ситуацію як онлайн, так і коли отримуємо інформацію про те, що конкретна людина надає таку послугу. Ми реагуємо, перевіряємо. При потребі проводимо розслідування. Кількість їх невелика - не сотні. Це може бути 2-3 особи в кожному регіоні, не більше», – розповів заступник начальника Управління боротьби з економічними злочинами Держполіції Віталій Половінскіс.

Читайте також: Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів - Пашинян

Зазначається, що кримінальне покарання загрожує як постачальникам, так і кінцевим користувачам, тобто тим, хто дивиться заборонені канали. Щоправда, зауважують у Держполіції, за перегляд таких телеканалів до в'язниці ще ніхто не сів. «Наша мета – інформувати суспільство про те, що це кримінальний злочин і чому це погано», – додав посадовець.

Торік Рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) обмежила роботу 132 сайтів та 300 джерел стрімінгового контенту.

Читайте також: У Молдові оштрафували двох кабельних операторів, які транслювали російські телеканали

Як повідомлялося, у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на території Латвії було припинено мовлення десятків російських і білоруських телеканалів. NEPLP пояснила, що це зроблено для запобігання загрозам держбезпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-