Єгипет відхилив ідею Ізраїлю щодо спільного відкриття пункту пропуску в Рафаху

Єгипет відхилив ідею Ізраїлю щодо спільного відкриття пункту пропуску в Рафаху

Укрінформ
Єгипет відхилив пропозицію Ізраїлю щодо координації між двома країнами процесу повторного відкриття КПП "Рафах", що знаходиться між єгипетським Синайським півостровом та сектором Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Офіційні особи ізраїльської служби безпеки "Шин Бет" представили відповідний план відкриття КПП під час візиту до Каїру в середу, що відбувся на тлі зростання напруги між двома країнами після початку військової операції Ізраїлю минулого тижня в Рафаху, де знайшли притулок сотні тисяч палестинців, які залишили свої домівки в секторі Гази через війну.

Пункт пропуску в Рафаху був основним каналом для гуманітарної допомоги, що надходить до сектору Гази, та пунктом виходу для евакуйованих з цієї території, де гуманітарна криза поглибилася, а деяким людям загрожує голод.

Зі свого боку, Ізраїль узяв під оперативний контроль контрольно-пропускний пункт та заявив, що не піде на компроміси щодо того, щоб запобігти будь-яким формам діяльності угруповання ХАМАС у цьому районі в майбутньому.

Читайте також: В Ізраїлі заявили про посилення наступальних дій на Рафах

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що військова операція в Рафаху не припиниться, поки ХАМАС не буде ліквідований в цьому районі, або поки не буде досягнута та реалізована угода про звільнення заручників.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-