Штати в ОБСЄ: Не бачимо ознак підготовки РФ до застосування ядерної зброї проти України

Штати в ОБСЄ: Не бачимо ознак підготовки РФ до застосування ядерної зброї проти України

Укрінформ
Сполучені Штати наразі не бачать жодних ознак того, що Росія готується фактично застосувати ядерну зброю в Україні, однак продовжуватимуть уважно стежити за діями РФ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив радник делегації США при ОБСЄ з питань контролю над озброєннями Деніел Вартко під час консультацій у межах Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Сполучені Штати також однозначно засуджують безвідповідальну риторику Росії та Білорусі щодо безрозсудної участі у тактичних ядерних навчаннях. Хоча Сполучені Штати не бачать жодних причин для коригування наших власних ядерних сил, а також жодних ознак того, що Росія готується фактично застосувати ядерну зброю в Україні, ми продовжуватимемо уважно стежити за діями Росії", - заявив він.

За словами Вартко, Володимир Путін, "за підтримки і підбурювання" білоруського диктатора Олександра Лукашенка, необачно брязкає "ядерною шаблею", "намагаючись залякати нас, щоб ми не допомагали Україні захищати свій народ, свою територію і свій суверенітет від російського нападу". Однак, як підкреслив американський дипломат, "нас не залякати".

Він нагадав про серйозність відповідальності Росії та її зобов'язань як держави, що володіє ядерною зброєю.

Читайте також: Білорусь будує сховища для російської ядерної зброї за 193 кілометри від кордону з Україною - NYT

"З ядерною зброєю не можна поводитися як з іграшкою, нею не можна безтурботно користуватися як важелем у політичній грі. Ядерна зброя здатна покласти край життю на нашій планеті для всього людства. Ядерна війна не може бути виграна і ніколи не повинна вестися", - наголосив радник делегації США при ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня Росія заявила, що найближчим часом проведе навчання "з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-