КНДР заявила про випробування балістичної ракети з новою системою наведення

КНДР заявила про випробування балістичної ракети з новою системою наведення

Фото
Укрінформ
Північна Корея заявила, що провела успішний випробувальний пуск тактичної балістичної ракети, оснащеної новою «автономною» навігаційною системою наведення на ціль.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

«Точність і надійність автономної навігаційної системи перевірено шляхом випробувального пуску», - йдеться в повідомленні.

Додаткові подробиці тестування, наприклад, скільки ракет було випущено, їх типи тощо KCNA не розкриває.

Водночас військові Південної Кореї у п’ятницю зафіксували запуск кількох балістичних ракет малої дальності з міста Вонсан на східному узбережжі КНДР у бік Японського моря. За їх даними, ракети пролетіли близько 300 кілометрів і впали в море.

Південнокорейські аналітики стверджують, що останній запуск вказує на істотне збільшення дальності тактичної керованої зброї Пхеньяна, яка раніше мала максимальний радіус дії до 110 кілометрів.

Читайте також: КНДР провела випробування двигуна для балістичних ракет - аналітики

На їхню думку, враховуючи відстань польоту приблизно в 300 км, Північ могла випробувати ракету, здатну вразити великі військові об’єкти в Південній Кореї. Так пряма відстань від Пхеньяна до генерального штабу збройних сил Півдня становить приблизно 330 км, а до бази дислокації 8-го винищувального крила США приблизно 350 км.

Випробування в п’ятницю стало першим із 22 квітня, коли КНДР випустила в бік Японського моря снаряди з 600-мм надвеликих реактивних систем залпового вогню, які в Сеулі й Вашингтоні вважаються балістичними ракетами малої дальності.

Ракетні пуски сталися наступного дня після того, як лідери Китаю і Росії Сі Цзіньпін та Володимир Путін під час саміту в Пекіні підтвердили свою підтримку Північної Кореї, зазначивши у спільній заяві, що виступають проти «актів військового залякування» проти КНДР із боку США та їх союзників.

Випробування також відбулося після проведення в четвер ВПС Південної Кореї і Сполучених Штатів повітряних навчань із залученням новітніх літаків-невидимок для демонстрації військової сили проти нових загроз Пхеньяна.

Читайте також: КНДР планує переозброїти армію новими РСЗВ, здатними уразити весь Сеул

Як повідомляв Укрінформ, уряд Великої Британії запровадив санкції проти кількох компаній, пов’язаних з військовою програмою КНДР та Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-