Президент вручив дві Золоті Зірки Героя України, одну посмертно

Президент вручив дві Золоті Зірки Героя України, одну посмертно

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко вручив Зірки Героя України підполковнику Івану Вінніку та дружині загиблого старшого сержанта Андрія Конопльова.

Церемонія вручення нагород відбулася під час передачі військової техніки та озброєння Збройним Силам України в ході робочої поїздки до Хмельницької області, повідомляє прес-служба Глави держави.
Вручаючи нагороду підполковнику Вінніку, голова держави підкреслив, що «за його плечима бої за Савур-Могилу, Міусинськ, Червона Поляна, Лутугіно, Білокам’янка та Щастя та інші населені пункти. Значна кількість знищеної ворожої техніки. Та головне – підполковник Віннік, а у 2014 році під Савур-Могилою тоді ще капітан Віннік, показав виняткову сміливість, витримку та мужність у бою. Виходив з найскладніших, часом, здавалося б, безнадійних ситуацій».

Золоту Зірку, присвоєну старшому сержанту Конопльову посмертно, з рук Президента отримала дружина загиблого військовослужбовця.

Порошенко підкреслив, що українські герої, на жаль, не всі повернулися живими з бойових завдань.

“Серед нас зараз – Галина Миколаївна Конопльова, дружина загиблого героя, старшого сержанта Андрія Анатолійовича Конопльова, помічника гранатометника героїчної 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування “Захід” Сухопутних військ Збройних Сил, та його два сини. З перших днів проведення антитерористичної операції цей мужній воїн перебував на передньому краї боротьби з російським агресором”, - сказав глава держави.

Президент зазначив, що в січні 2015 року під час оборони взводного опорного пункту у районі населеного пункту Нікішино Конопльов першим виявив наступ бойовиків, попередив бойових побратимів, вступив у бій. Глава держави розповів, що старший сержант особисто знищив два танки противника, але й сам загинув, ціною власного життя врятувавши своїх бойових товаришів.

Читайте також: ЗСУ отримали понад 400 одиниць озброєння і військової техніки

«Шановна Галино Миколаївно, шановні сини! Подвиг Андрія – вашого чоловіка і батька -назавжди залишиться у всенародній пам’яті та стане символом незламності і бойового духу захисників української землі», - звернувся до родини героя Президент.

Присутні вшанували пам'ять всіх загиблих героїв хвилиною мовчання.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-