На окупованому Донбасі

На окупованому Донбасі "гуляє" фейк про закриття КПВВ у день виборів

Фото
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час перебування в Луганській області відвідала КПВВ "Станиця Луганська", де поспілкувалася з громадянами.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Поспілкувалася з людьми, які перетинають лінію розмежування через величезні черги. Вони запевнили, що на окупованих територіях розповсюджують інформацію щодо припинення роботи КПВВ 30 та 31 березня. Скупчення людей зумовлене ще й тим, що такий пункт в Луганській області один. Всі обурені таким відношенням до себе. Я розповіла, що українською стороною робиться усе можливе, щоб відкрити ще один КПВВ "Золоте", де, зокрема, є можливість автомобільного руху", - зазначила вона.

Денісова на КПВВ "Станиця Луганська" / Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Також, за словами омбудсмена, з'ясувалось, що громадяни не обізнані в питанні, як реалізувати своє виборче право, якщо вони мешкають на тимчасово окупованій території.

Читайте також: З окупованого Донбасу передали 60 засуджених - Денісова

"За інформацією Станично-Луганської районної державної адміністрації, в Станиці Луганській зареєстровано 18 тисяч ВПО, з них мешкають біля тисячі. З цієї тисячі лише 200 людей зареєструвалися, щоб скористатися свої правом і проголосувати на чергових президентських виборах", - додала Денісова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-