Нам не потрібен жоден клаптик чужої землі, але за свою будемо битися - Порошенко

Нам не потрібен жоден клаптик чужої землі, але за свою будемо битися - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що пишається сучасною українською армією, та подякував хмельничанам за підтримку наших воїнів.

Про це він зазначив під час засідання Ради регіонального розвитку Хмельницької області, повідомляє прес-служба глави держави.

“Нам не потрібен жоден клаптик чужої землі. Але за свою землю ми будемо битися. Ми вже маємо армію, яка здатна повертати український суверенітет. Як Президент і Верховний головнокомандувач пишаюся нашою героїчною армією, пишаюся тими її частинами, що дислоковані на Хмельниччині”, - сказав Порошенко.

Глава держави нагадав про бойові частини, зокрема про 8 окремий полк спеціального призначення та 140 окремий центр спеціального призначення Сил спеціальних операцій, які зарекомендували себе як професіонали своєї справи у ході війни на сході України.

“Підрозділами Сил спеціальних операцій було знищено і взято в полон значну кількість окупантів, захоплено багато зразків ворожого озброєння, яке у подальшому склало ґрунтовну доказову базу у міжнародних судах проти Російської Федерації”, - наголосив Президент.

Читайте також: Президент вручив дві Золоті Зірки Героя України, одну посмертно

Він відзначив також 7-му бригаду тактичної авіації, яку неодноразово визнавали кращою авіаційною бригадою Повітряних сил Збройних сил України і льотчиками якої було здійснено 275 бойових вильотів.

Крім того, Порошенко згадав 19-ту окрему ракетну бригаду, воїни якої захищають суверенітет та територіальну цілісність держави з 14 липня 2014 року. “За мужність і відмінне виконання бойових завдань 15 військовослужбовців бригади нагороджено державними нагородами”, - нагадав він.

Президент відзначив також 383-й окремий полк дистанційно керованих літальних апаратів. “Це втілення нових можливостей наших Збройних сил, це технології ХХІ століття у військовій справі. За підсумками 2018 року полк визнано кращою військовою частиною розвідки в Повітряних силах”, - повідомив Порошенко.

Він також додав до переліку військових частин і 11-й зенітний ракетний полк, який завжди в числі кращих зенітних полків.

«Говорю про це, щоб Хмельниччина і вся Україна знали про героїзм цих частин створеної нами української армії. Дякую області, громадам, дякую усій Хмельниччині за підтримку наших воїнів», - підсумував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-