Учасники АТО/ООС є основою українського війська – Наєв

Учасники АТО/ООС є основою українського війська – Наєв

Укрінформ
Учасники Антитерористичної операції на сході України й операції Об’єднаних сил є основою українського війська, завдяки їм вдалося знизити темпи просування ворога й організувати стійку оборону після повномасштабного вторгнення російських загарбників.

На цьому наголосив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає Укрінформ із посиланням на командування Об'єднаних сил у Телеграмі.

"На сьогодні неможливо переоцінити важливість та значення військовослужбовців, які набули бойовий досвід під час проведення Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил, а також сьогодні продовжують боронити нашу Батьківщину. Вони є основою нашого війська", – заявив Наєв.

За його словами, "завдяки цим мужнім захисникам та захисницям в перші дні повномасштабного вторгнення росії на територію України вдалось оволодіти ситуацією, прийняти правильні рішення та об’єктивно протистояти викликам".

Читайте також: ЗСУ швидко опановують західні зразки військової техніки - Наєв

Так, більшість офіцерів-учасників АТО й ООС перебували в оперативному резерві й відповідно знали алгоритм своїх дій на випадок війни. Завдяки їм вдалося, зокрема, якісно і вчасно провести оперативне розгортання військ на напрямках наступу ворога.

"Відповідно до розвитку оперативної обстановки по всій смузі оборони, більшість з цих досвідчених офіцерів надалі неодноразово було переміщено по посадам для максимально ефективного їх застосування у складі сил оборони України, як найбільш досвідчених та тих, які можуть вести за собою особовий склад", – додав командувач.

Як зауважив він, бойовий дух, високі морально-вольові й лідерські риси, розвинуте почуття відповідальності та реальне оцінювання загроз, які існують сьогодні й можуть виникнути у майбутньому, є тим, що вирізняє досвідчених офіцерів.

Саме ці риси, за словами Наєва, і дозволили військовим, які пройшли АТО й ООС, передати свій бойовий досвід тисячам офіцерів із запасу та резерву, які взяли зброю до рук і стали до лав Збройних сил України.

Читайте також: Наєв передав волонтерам Білоцерківщини підписаний Залужним прапор

Як повідомляв Укрінформ, Російська Федерація відмовляється звільняти українських військових і цивільних, які потрапили в полон під час АТО/ООС у 2014-2022 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-