У Міноборони розраховують на приєднання до Коаліції дронів ще щонайменше 20 країн

У Міноборони розраховують на приєднання до Коаліції дронів ще щонайменше 20 країн

Укрінформ
Міністерство оборони прагне, щоб до Коаліції дронів, яка нині налічує 8 країн-учасниць, доєдналися ще щонайменше 20 країн.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу за підсумками зустрічі з 30 військовими аташе країн-партнерів повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«Можемо констатувати, що дронова коаліція офіційно запущена на останньому «Рамштайні». Ми маємо дві країни-засновниці – Латвія і Велика Британія. Дуже дякуємо нашим партнерам за це лідерство, за те, що запропонували зробити цей вагомий крок до нашої перемоги, до розвитку безпілотних систем. Наразі ми маємо 8 країн, які доєдналися до дронової коаліції», - сказала вона.

Читайте також: Британія і союзники планують надати Україні безпілотники зі штучним інтелектом - Bloomberg

За словами Черногоренко, робота Коаліції дронів нині триває у трьох напрямках – це закупівля за рахунок фінансової допомоги партнерів безпілотних апаратів українського виробництва, постачання готових безпілотних апаратів країн-партнерів і спільна робота над технологічними рішеннями, які мають бути імплементовані для ефективної роботи цих систем.

Вона наголосила, що під час зустрічі з військовими аташе було презентовано звіт Міністерства оборони про роботу Коаліції дронів упродовж 2 місяців, а також візію, чого хоче досягти Україна в безпілотних системах.

Заступниця міністра оборони висловила сподівання, що результатом роботи з військовими аташе стане залучення до коаліції більшої кількості країн-партнерів.

Читайте також: Канада цієї весни передасть Україні понад 800 дронів

«Ми вважаємо, що 8 країн - це тільки початок, ми б хотіли, щоб ще більше країн доєдналося, і наша ціль - щоб щонайменше 2 десятка країн дуже швидко приєдналися до цієї ініціативи», - повідомила Черногоренко.

Як повідомляв Укрінформ, Коаліцію дронів та РЕБ створили Україна та Латвія. Згодом до неї долучилися інші країни. 17 лютого міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Коаліція дронів офіційно стартувала у рамках роботи Контактної групи з питань оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-