Агенція оборонних закупівель придбає 4 тисячі дронів за рамковою угодою із Prozorro

Агенція оборонних закупівель придбає 4 тисячі дронів за рамковою угодою із Prozorro

Укрінформ
Агенція оборонних закупівель оголосила другий етап рамкової угоди на закупівлю безпілотних авіаційних комплексів.

Про це повідомило Міноборони, передає Укрінформ.

За даними відомства, у системі Prozorro вже опубліковані відповідні тендери на закупівлю трьох тисяч безпілотників типу DJI Mavic 3E та ще тисячі – типу DJI Mavic 3 Thermal з додатковими комплектувальними частинами.

Це п’ята частина від 20 тисяч дронів, які агенція запланувала придбати в межах рамкових угод. Не виключеною є ймовірність збільшення цих обсягів.

Як зауважив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков, у сучасній війні дрони – невід'ємна складова.

Читайте також: В усіх галузях економіки потрібні такі проєкти, як «Дія» та «Армія дронів» - Федоров

«Вони стають нашими очима та крилами на полі бою. Активна інтеграція безпілотних авіаційних комплексів у Збройні сили України – це крок вперед у національній безпеці та обороні», – зазначив посадовець.

Повідомляється, що в системі Prozorro на сьогодні опубліковані 15 відборів на постачання 200 безпілотних авіакомплексів типу DJI Mavic 3E – усього три тисячі штук. Також оприлюднені п'ять відборів на постачання 200 комплексів типу DJI Mavic 3 Thermal – тисяча штук.

Читайте також: Державний оператор тилу уклав договори з постачальниками на харчування для ЗСУ

Очікувана вартість закупівель розрахована на основі ціни в 133 тисячі гривень за один Mavic 3Е та 198 тисяч гривень за один Mavic 3 Thermal (без податку на додану вартість).

Директорка Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова зі свого боку заявила, що для постачання Збройним силам України якомога більшої кількості дронів важливо максимально ефективно витрачати ресурси.

«Використання Prozorro дозволить нам забезпечити конкуренцію постачальників та отримати найвигідніші ціни в цих закупівлях», – переконана вона.

Як пояснили в Міноборони, поділ закупівлі на окремі відбори по 200 дронів дасть можливість залучити до закупівель більше учасників, які не можуть забезпечити всю кількість, а також диверсифікувати джерела постачання.

Участь у згаданих закупівлях зможуть узяти всі постачальники, які пройшли кваліфікацію в рамкових угодах на закупівлі безпілотних авіакомплексів Mavic 3Е та Mavic 3 Thermal. Подати заявку можна в будь-який момент.

Наголошується, що нова процедура рамкової угоди в Prozorro дозволяє оборонним замовникам проводити конкурентні закупівлі, не оприлюднюючи при цьому чутливу інформацію.

Читайте також: Зекономили понад ₴230 мільйонів: Державний оператор тилу уклав договори на постачання води для ЗСУ

У системі можна буде побачити ставки учасників та ціну, отриману в результаті торгів, що дасть змогу суспільству бути впевненим у відсутності переплат.

Водночас інформація про терміни, місця постачання й інші умови закупівлі, як і хто конкретно брав у ній участь, хто переміг, буде доступною лише для учасників закупівлі, а також для органів контролю й оскарження.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня було оголошено, що Агенція оборонних закупівель уперше придбає через систему Prozorro 20 тисяч безпілотних авіакомплексів.

Фото: Михайло Федоров, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-