Гербст: Внесений пакет з допомогою Україні ймовірно стане законом

Гербст: Внесений пакет з допомогою Україні ймовірно стане законом

Укрінформ
Представлений у середу в Палаті представників законопроєкт із допомогою Україні має значні шанси для того, щоби бути ухваленим у Конгресі та стати законом – попри наявність гучних популістів-республіканців, які виступають проти.

Про це розповів у коментарі Укрінформу в Вашингтоні посол США в Україні (2003-2006 рр.), нині директор Євразійського центру «Атлантичної ради» Джон Гербст.

«Це дуже позитивний розвиток подій. Джонсон нарешті зробив те, що він обіцяв зробити»,- зауважив колишній посол.

Він також зазначив, що розділення сенатського законопроєкту на кілька законодавчих ініціатив «відображає той факт, що існують республіканці, які не хочуть підтримувати допомогу Україні, а також демократи, які не хочуть підтримувати допомогу Ізраїлю.

«У такий спосіб можна зробити так, щоб отримати підтримку обох цих пакетів допомоги»,- підкреслив Гербст.

Він також зазначив, що вважає цілком імовірним ухвалення цих законопроєктів.

Читайте також: У Палаті представників США оприлюднили законопроєкти про допомогу, Україні - майже $61 мільярд

«Я кажу ймовірним, але не безумовним, бо зараз ми бачимо дуже багато гучних голосів проти цього з боку популістів. Вони завжди були проти. Але я не думаю, що у них є можливість зупинити це»,- зазначив колишній високопоставлений дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, у середу республіканці внесли на розгляд Палати представників пакет законопроєктів із зовнішньою допомогою партнерам та союзникам США. Серед них був представлений законопроєкт, що передбачає «надзвичайні додаткові асигнування у зв'язку із ситуацією в Україні та з метою забезпечення відповідних витрат впродовж фінансового року».

Згідно з документом на ці потреби буде виділено $60,84 млрд, з яких $23,2 млрд будуть використані на поповнення американських озброєнь, запасів і засобів захисту. Крім того, $13,4 млрд планується спрямувати на нові закупівлі чи ремонт наявного військового обладнання, а також відшкодування витрат на оборонні послуги Пентагону та військову освіту й підготовку, надані уряду України. Документ також передбачає передачу Україні ракет ATACMS великої дальності, як тільки це стане практично можливим.

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-