Шольц закликав знайти для України щонайменше шість систем Patriot

Шольц закликав знайти для України щонайменше шість систем Patriot

Укрінформ
Україні потрібні щонайменше 7 систем ППО Patriot, одну з них надасть Німеччина.

Про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц після завершення саміту ЄС 18 квітня, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми чули, що має бути сім (систем), одна з них – наша, і ми сподіваємося, що знайдуться інші шість у контексті НАТО», - сказав Шольц.

Передавши дві системи Patriot і готуючись доставити третю, ФРН стала країною, яка зробила найбільший внесок у цьому сенсі, підкреслив політик і ще раз закликав інші країни також зробити свої внески.

За словами канцлера, Німеччина вже доклала значних зусиль, щоб забезпечити Україну «малими та великими» системами протиповітряної оборони.

«Ми знаємо, що Україна наразі потребує нашої підтримки, чіткого сигналу, що вона буде тривалою. Тому ми зараз опікуємося, аби було поставлено достатньо зброї, амуніції, артилерії. Особливо ППО має першочергове значення», - сказав Шольц.

Читайте також: Керівник оборонної компанії Німеччини анонсував поставку Україні Iris-T за кілька тижнів

Як повідомлялось, Німеччина закликала Європейський Союз і НАТО якнайшвидше посилити протиповітряну оборону України. Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус і глава Міністерства закордонних справ Анналена Бербок започаткували спільну ініціативу та закликали треті країни переглянути свої можливості. Ініціатива обговорюється цього тижня на зустрічі голів МЗС країн G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-