Україні потрібна глибоко ешелонована система ППО - речник Повітряних сил

Україні потрібна глибоко ешелонована система ППО - речник Повітряних сил

Укрінформ
Україні потрібна глибоко ешелонована система протиповітряної оборони, щоб захистити міста від ракетних обстрілів.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Ситуація вкрай складна, адже дефіцитними є як і самі станції ППО, так і ракети. Інтенсивно ворог намагається атакувати різними типами озброєння, застосовує комбіновані атаки. Для того, аби прикривати всі наші об'єкти, нам необхідна безліч таких станцій ППО, безліч ракет до них, які, на жаль, поки що ми не можемо використовувати», - підкреслив Євлаш. 

За його словами, наближеність таких міст, як Чернігів або Харків, до кордону з РФ, є певною складністю для відбиття ракетних атак, оскільки ворог намагається приховувати ракетні удари, а після запуску ракети для відбиття атаки лишаються лічені хвилини.

Читайте також: Зеленський після удару по Дніпру: ППО має бути не на складах, а в обстрілюваних містах

«Звичайно, що нам треба різні типи систем, глибоко ешелонована система ППО, яка включатиме різні комплекси як малого, середнього й великого радіуса дії, які могли би прикривати і самі себе, і прикривати наші міста, виявляти загрози та боротися з ними ефективно на кожному своєму етапі», - наголосив речник Повітряних сил.

Як повідомляв Укрінформ, у Синельниківському районі на Дніпропетровщині внаслідок атаки РФ загинули дев'ятеро людей, ще 29 постраждалих. У Дніпрі - двоє загиблих і 16 поранених. Відомо також про трьох поранених у Кривому Розі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-