Визначеність щодо строків служби сприяла би мобілізації - Тайра

Визначеність щодо строків служби сприяла би мобілізації - Тайра

Відео
Укрінформ
Невизначеність у нещодавно ухваленому законі про мобілізацію щодо термінів служби лякає людей і гальмує процес мобілізації.

Таку думку висловила українська військова, колишня бранка РФ Юлія Паєвська (Тайра) у черговому випуску проєкту “Лещенко запитує”. 

“Люди не бачать межі, не зрозуміють, скільки будуть служити і де опиняться. Українці так влаштовані, що люблять планувати: я йду, скажімо, на два роки. Підписую контракт, йду на таку-то посаду і через два роки звільняюсь. Ті, хто бояться, намагаються знайти для себе приводи відмовитись, і такий привід цим законом їм дали - тим, що немає строків”, — вважає Тайра.

На її думку, запровадження короткострокових контрактів могло б сприяти поповненню армії тими, хто вже воював.

“Скільки хлопців, хто вже відвоював, отримав поранення, підлікувався. Вони б радо повернулися в армію, але через невизначеність із часом вони не підуть. Якби були короткострокові контракти, як колись у 2017-18 роках, наприклад на пів року, і ті, хто мав бойовий досвід, підлікувався більш-менш, могли його підписати, піти в армію, відвоювати і повернутися у цивільне життя. Але невизначеність у строках їх зупиняє. Якби це було враховано в новому законі, думаю, ми б класно армію "підживили”, — зазначила Паєвська.

Юлія Паєвська (Тайра) - військовослужбовець, парамедик, волонтерка; командир підрозділу «Янголи Тайри» та евакуаційного відділення 61-го війського мобільного госпіталю (2018—2020); дизайнер, президент федерації айкідо «Мутокукай-Україна». З 2014 року як парамедик брала участь у Революції гідності та війні на сході України. 16 березня 2022 року під час облоги Маріуполя потрапила у полон, була визволена 17 червня.

Читайте також: Закон про мобілізацію прийнято: до нього є претензії, але він підсилить ЗСУ

Як повідомлялося, 11 квітня Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію, 16 квітня його підписав Президент. Документ набуде чинності 18 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-