Кластер Brave1 шукає розробників рішень для протидії FPV-дронам і комерційним БПЛА

Кластер Brave1 шукає розробників рішень для протидії FPV-дронам і комерційним БПЛА

Укрінформ
Кластер підтримки Defense Tech розробок в Україні Brave1 оголошує пошук рішень для протидії FPV-дронам і комерційним безпілотникам.

Про це повідомило Міністерство оборони України, передає Укрінформ.

«Ми збираємо готові команди та окремих розробників для створення ефективних рішень по протидії FPV та комерційним дронам, щоб відбивати ворожі атаки! Посилюємо технологічні спроможності України разом!», – заявили у Brave1.

Кластер шукає рішення та команди/розробників за наступними напрямами:

FPV-дрони – детекція, засоби фізичного знищення та/або активного захисту, засоби впливу на протоколи керування ELRS, TBS у широкому діапазоні та на нестандартних частотах і прошивках;

комерційні дрони – детекція DJI, Autel, зокрема прошитих та/або анонімізованих, засоби для фізичного знищення комерційних дронів, зрив місії шляхом впливу на протоколи керування DJI й Autel, зокрема прошитих. 

Тим, хто вже має готові рішення, пропонується заповнити відповідну форму. Якщо розробка відповідає вимогам, з автором зв'яжуться для подальшого супроводу щодо розвитку й доопрацювання рішення. Розробник зможе напряму поспілкуватися з експертами, військовими й експлуатантами та продемонструвати своє рішення на полігоні. 

За відсутності готового рішення теж можна долучитися. Хто має мотивацію та готовий об'єднатися і працювати над його пошуком, може заповнити іншу форму.

Читайте також: Кластер Brave1 запрошує до співпраці розробників дронів-перехоплювачів

«Застосування комерційних та FPV-дронів кардинально змінило підходи до ведення сучасної війни. Проте не тільки ми масово використовуємо ці доступні рішення, щоб нищити техніку вартістю мільйони доларів, але й ворог. Тож нам потрібен ефективний захист та протидія», – наголосили у кластері.

Як повідомлялося, кластер Brave1 – це єдина платформа для співпраці розробників військових технологій із компаніями, державою та армією. Запустили його наприкінці квітня 2023 року.

Команда і профільні експерти кластера надають розробникам фінансову, інформаційну й організаційну підтримку заради технологічної переваги над ворогом.

Днями від Brave1 військовим передали дві тисячі засобів радіоелектронної боротьби ближньої дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-