Не налаштованих воювати треба не допускати до лінійних підрозділів - офіцер ЗСУ

Не налаштованих воювати треба не допускати до лінійних підрозділів - офіцер ЗСУ

Укрінформ
Не налаштованих воювати треба не допускати до лінійних підрозділів. Для них теж знайдеться робота, адже полки логістики також недоукомплектовані.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Українського радіо заявив старший лейтенант ЗСУ, кавалер ордена Богдана Хмельницького, експерт аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник.

"Я за те, щоб людей, які не зацікавлені воювати, елементарно не допускали до лінійних підрозділів, тому що це завжди закінчується багатьма проблемами в подальшому. Треба працювати з людьми, виявляти і розуміти глибинну мотивацію, але для цього потрібно мати сильну систему психологічної підготовки і морального забезпечення, чого зараз у нашій армії бракує", - зазначив Мельник.

Він вважає, що без запровадження системи ротації підрозділів посилити мотивацію неможливо. А для цього потрібні люди. Тобто, потрібне політичне рішення на проведення нормальної мобілізації.

Читайте також: Рада підтримала законопроєкт про загальновійськову підготовку

А ще, додав Мельник, треба звільнити від паперової роботи заступників командирів роти з морально-психологічного забезпечення. "Тому що зараз вони - діловоди, які ведуть 13 журналів із розслідувань, плюс ще на них навішують різне. Це шалене навантаження. Люди не сплять, тому що фізично не справляються із паперовим стосом, який на них падає", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, мобілізація в Україні триває з початку повномасштабного вторгнення, а зміни до законодавства, які ухвалив парламент, спрямовані на посилення контролю в цьому питанні та підтримку війська щодо проведення ротацій, надання відпусток тощо.

Фото з сайту ukr.radio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-