У Росії фіксують рекордну кількість справ про дезертирство - британська розвідка

У Росії фіксують рекордну кількість справ про дезертирство - британська розвідка

Укрінформ
У Росії зафіксували рекордну кількість справ та вироків за дезертирство військовослужбовців в армії.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

За даними незалежного російського видання «Медіазона», у березні 2024 року російські військові суди винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - 684 військовослужбовцям збройних сил Росії.

Загальна кількість справ з моменту «часткової» мобілізації у вересні 2022 року становить 7400, причому найбільше - 496 - припадає на Московську область.

«Багато солдатів, яких вдалося розшукати і які постали перед військовим судом, отримали умовні терміни і повернулися до своїх частин та на фронт. У той же час кількість прохань про притулок у західних країнах від громадян Росії, які ухиляються від військової служби, досягла рекордного рівня», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Армія РФ втратила в Україні вже 461 940 військових

Російські солдати, в тому числі примусово призвані під час «часткової» мобілізації у вересні 2022 року, зобов'язані залишатися на військовій службі на невизначений термін з невеликою перспективою звільнення, зазначає британська розвідка.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, бойові втрати російських військ станом на 24 квітня сягнули 461 940 осіб, зокрема 880 за минулу добу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-