США готують для України оборонний пакет на $6 мільярдів - Reuters

США готують для України оборонний пакет на $6 мільярдів - Reuters

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір вже сьогодні оголосити про виділення для України нового масштабного пакету військової допомоги на 6 мільярдів доларів.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на власні джерела в адміністрації США.

“Сполучені Штати Америки можуть вже в п’ятницю оголосити про закупівлю для України нового озброєння більш як на $6 мільярдів”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що до нового масштабного пакету військової допомоги можуть увійти протиартилерійські радари, тактичні транспортні засоби, ракети-перехоплювачів для системи ППО Patriot, дрони, артилерія, високоточні боєприпаси та системи боротьби із дронами.

Читайте також: «Кілька днів, якщо не раніше»: у Пентагоні сказали, коли Україна отримає перші партії озброєнь

Як повідомляв Укрінформ, у середу Джо Байден підписав закон про додаткове фінансування потреб національної безпеки США, який містить, у тому числі 60 млрд дол. для України. Пізніше Державний департамент оголосив про виділення траншу оборонної допомоги загальною сумою 1 мільярд доларів.

До пакету оборонної підтримки України, оголошеного адміністрацією США в середу, увійшли ракети для систем ППО RIM-7, Stinger, боєприпаси для HIMARS, снаряди стандартів НАТО, БМП Bradley, а також інше озброєння і техніка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-