Умєров подякував Данії за підтримку в оборонній сфері

Умєров подякував Данії за підтримку в оборонній сфері

Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров на тлі підписання з данською стороною листа про наміри щодо посилення фінансової допомоги українській оборонній промисловості висловив Данії подяку за стійку підтримку та внесок у мирне майбутнє України.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У рамках розширення співпраці між Україною та Данією сьогодні ми зробили ще один крок для зміцнення нашої оборони у протистоянні з ворогом», – зауважив міністр.

Як констатував він, Данія надала Україні вже 17 пакетів військової допомоги на суму понад чотири мільярди євро, чим продемонструвала свою незмінну підтримку.

Країна стала однією з перших, які направили кошти безпосередньо на закупівлю зброї від українських виробників. Виділила на це 200 мільйонів данських крон.

«На тлі зростаючої російської агресії ми не зупиняємося на досягнутому. Відтак обговорили з партнерами можливість залучення прямих інвестицій Данії в український оборонний сектор», – додав Умєров.

Читайте також: Умєров обговорив із помічником Столтенберга, як наблизити вступ України до НАТО

Як повідомлялося, в Україну прибула данська делегація на чолі з міністром оборони Трольсом Лунд Пульсеном.

У межах візиту данської делегації відбулося підписання угоди про наміри, що передбачає закупівлю датчанами військової техніки українського виробництва з подальшою передачею її Силам оборони.

17 квітня стало відомо, що Данія виділила новий пакет військової допомоги для України, у якому 200 млн данських крон (понад 28 млн доларів) – з особливим фокусом на підтримку українських виробників оборонно-промислового комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-