Демченко розповів про створення нових прикордонних підрозділів

Демченко розповів про створення нових прикордонних підрозділів

Ексклюзив
Укрінформ
Збільшення кількості прикордонників є умовою сьогодення, оскільки Державна прикордонна служба зараз формує і продовжує підсилювати свої можливості, створюючи підрозділи нового зразка бригадного типу.

Про це сказав помічник голови ДПСУ – прессекретар відомства Андрій Демченко в інтерв'ю Укрінформу

За його словами, будуть створені підрозділи, які фактично можуть здійснювати бойові дії, маючи на озброєнні артилерію й інші засоби для ураження техніки противника.

"Саме цим викликано збільшення чисельності штату ДПСУ, бо в подальшому ці підрозділи будуть тримати оборону кордону. Це вже не буде та модель охорони, яка була раніше. Це вже буде військова складова", - сказав він.

Демченко нагадав, що зараз сформовані дві бригади – "Сталевий кордон" та "Помста", які активно виконують завдання на лінії фронту. "І ми продовжуємо нарощувати кількість таких підрозділів у структурі ДПСУ. Тому збільшення штату Держприкордонслужби обумовлено тим, що формуються нові підрозділи. Вже є напрацювання у цьому напрямку", - сказав речник.

Читайте також: Прикордонники з початку повномасштабної війни викрили 450 груп, які допомагали ухилянтам

Демченко зауважив, що підрозділи братимуть під контроль державний кордон після виходу на всю протяжність міжнародно визнаного кордону України. "У будь-якому випадку буде нова модель охорони кордону: не захист, а саме оборона. Прикордонники, як і раніше, залишатимуться перші на кордоні, тому вони повинні мати потужні засоби для того, щоб у разі небезпеки відбити атаку ворога", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон про збільшення чисельності Державної прикордонної служби на 15 тисяч військовослужбовців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-