У НАТО зосереджені на постачанні в Україну систем Patriot - Столтенберг

У НАТО зосереджені на постачанні в Україну систем Patriot - Столтенберг

Укрінформ
У НАТО зосереджені на постачанні в Україну систем протиповітряної оборони Patriot, а також на оновленні раніше переданих засобів ППО.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній із Президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що країни-члени оголошують про передачу ППО Україні, зокрема США, Велика Британія, Австралія, але Україні потрібно більше.

«Ми зосереджуємося на Patriot, а також на необхідності оновити наявні системи, поповнити запаси та переконатися, що поставлені системи працюють належним чином, щоб було достатньо боєприпасів», – сказав Столтенберг.

Водночас генсек НАТО додав, що крім Patriot, є інші важливі системи – NASAMS, IRIS-T тощо, наголосивши на потребі в ешелонованій ППО.

Читайте також: Україна може здобути перевагу на полі бою - Столтенберг

«Тому ми зосереджуємося на широкому спектрі різних систем і продовжуємо співпрацювати з членами Альянсу, щоб переконатися, що вони виконують і перетворюють свої зобов’язання та оголошення на реальну поставку зброї та систем якнайшвидше», - підкреслив він.

Як повідомлялося, сьогодні, 29 квітня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг здійснив неоголошений візит до України, вже третій з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-