Війська РФ пошкодили в Україні 1588 медзакладів, 210 - зруйновані вщент

Війська РФ пошкодили в Україні 1588 медзакладів, 210 - зруйновані вщент

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни росіяни пошкодили в Україні 1588 обʼєктів медзакладів та ще 210 зруйнували повністю.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"За понад 26 місяців росіяни пошкодили 1588 обʼєктів медзакладів та ще 210 – зруйнували вщент. Найбільших втрат зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі", – йдеться у повідомленні.

Як зауважують у міністерстві, наразі отримати вичерпну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях неможливо.

Крім того, за даними МОЗ, війська РФ знищили 260 автівок екстреної медичної допомоги, 162 пошкодили ще 125 захопили.

Читайте також: Ворог вдарив із С-300 по психлікарні у Харкові, травмована жінка

Попри постійні бомбардування та обстріли відновлення пошкодженої медичної інфраструктури триває, наголосили у МОЗ. 508 обʼєктів медзакладів вже вдалося повністю відновити та ще 357 — відбудовані частково або перебувають у процесі відновлення. Йдеться про медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень. Найбільше медзакладів відновлено на Миколаївщині, Дніпропетровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині відновлені підрозділи Нікопольського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, які постраждали під час обстрілу регіону росіянами ще у перший рік повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-